Laatste 5 beelden

Bekijk alle beelden >>

Ontwikkeling beelden

Sinds september 2002 ging er een lang gekoesterde wens van mij in vervulling. Altijd al wilde ik leren beeldhouwen, maar de gedachte dat dit misschien moeilijk en zwaar werk zou zijn weerhield me ervan.
Wel kwam ik steeds meer in mijn schilderwerk tegen, dat ik grotendeels autodidact was en enige gedegen vormstudie zou welkom zijn. Omdat mijn stijl als schilder al behoorlijk gevormd was met een beslist eigen, herkenbaar handschrift, besloot ik geen schilderles te nemen. Het werd beeldhouwles aan de Gooise Academie.

Waar schilderen een meer flamboyante bezigheid is, is beeldhouwen voor mij een bron van rust.
Voor mij is het heerlijk, meditatief werk om uren lang te zoeken naar de goede vorm of om een gegoten beeld tot in de kleinste details met veel zorg en liefde af te werken.
Maar ook kan ik in beeldhouwen juist mijn kracht en energie kwijt.

Ook in het beeldhouwen ben ik langzamerhand mijn eigen handschrift gaan ontwikkelen. De beelden stralen meestal een mysterieuze sfeer uit. Vaak zijn het mythologische combinaties van mens en dier of laat het gewoon alleen de liefde zien tussen mens en dier.

Waar ik in de schilderkunst streef naar "Het Licht der Liefde", streef ik in de beeldhouwkunst naar de Goddelijke, serene vorm.
Een beeld moet aantrekken!
Je moet er als het ware verliefd op worden!
En daarom moet het ook aaibaar zijn.
Ik ben altijd heel blij als mensen mijn beelden willen aanraken en aaien.